Достапни линкови

logo-print

Соработка во борбата против организираниот криминал во регионот


Државните обвинители на шест земји од западниот Балкан во Рим ќе потпишат дополнителен меморандум за разбирање во соработката во борбата против организираниот криминал и другите тешки злосторства. Меморандумот ќе го потшишат главните обвинители на Србија, Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска и Македонија. Првата верзија на тој меморандум беше потпишана во 2005- та година и со тој документ е создадена регионална мрежа на обвинителствата во борбата против организираниот криминал.
XS
SM
MD
LG