Достапни линкови

logo-print

3Д филмовите можат да предизвикаат главоболка


Американскиот офтамолог Дебора Фридман ги предупреди луѓето кои имаат проблеми со очите, дека може да им се појават главоболки доколку гледаат филмови со 3Д технологија. Фридман соопшти дека илузијата што се гледа во трите димензии на филмовите всушност не калибрира на истиот начин, како очите и мозокот. Оние луѓе кои имаат и најмали проблеми со очите, мозокот им се напрега повеќе, што на крајот ќе резултира со главоболка.
XS
SM
MD
LG