Достапни линкови

logo-print

Испраќање на нов контингент на АРМ во Авганистан


Во касарната „Куман Јосифовски Питу“ во Тетово ќе се одржи свеченост по повод испраќањето на контингентот на АРМ од составот на 2 механизирана пешадиска бригада кој учествува во мировната мисија ИСАФ во Авганистан. Во осмата ротација во мировната мисија ИСАФ ќе заминат 149 војници, кои заедно со најстариот претставник и двајца штабни офицери ќе бидат распоредени во главната команда на ИСАФ во Кабул и задачите ќе ги извршуваат во рамките на контингентот на Армијата на Обединетото Кралство.
XS
SM
MD
LG