Достапни линкови

logo-print

Иранскиот парламент ја одби власта да повлече предлог закон


Иранскиот парламент денеска го одби барањето на власта да го повлече предлог законот, чија цел е постепено намалување на субвенциите за енергија и храна. Претседателот Махмуд Ахмадинеџад сака да заштеди до 100 милиони долари годишно од субвениците за бензин, природен гас, струја, вода, храна, здравје и обрзование. Парламентот ги подржува реформите, но парите се предвидени да се искористат за јавна потрошувачка за да се намали растот на економските тешкотии на потрошувачите. Владата сака да ги потроши онаму каде што се најпотребни.
XS
SM
MD
LG