Достапни линкови

logo-print

Граѓаните на Северна Кореа ги палат парите


Севернокореанците почнале да ги палат старите банкноти, налутени од одлуката на нивната влада да ја деноминира вредноста на националната валута. Сега еден вон се менува за 100 стари. Со одлуката е предвидено едно семејство да може да замени 100 илјади вони.
XS
SM
MD
LG