Достапни линкови

logo-print

Нема буџетски пари за борците на ОНА


Во буџетото за 2010-та не се предвидени пари за поранешните борци на ОНА Заменик министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски, изјавил дека нема да има посебни права за оваа категорија луѓе, но дека во буџетот има фондови за сите граѓани кои ги исполнуваат критериумите за добивање социјална помош. Заменик министерот ги негирал информациите дека поранешните борци на ОНА ќе бидат опфатени во категоријата воени инвалиди.
XS
SM
MD
LG