Достапни линкови

logo-print

Медведев го потпишал изменетиот закон за одбрана


Рускиот претседател Дмитри Медведев ги потпишал измените на законот за одбрана со кој се овозможува да се праќаат руски војници надвор од земјата и да учествуваат во спречување на агресија против друга држава, доколку е потребно да се заштитата руските граѓани кои живеат во друга земја, да учествуваат во одбрана на руски бродови и да се борат против пиратеријата. Според претходниот закон, рускиот претседател можеше само да испрати војници во странство да се борат против тероризам или поради причини поврзани со меѓународни договори. Рускиот парламент го донесе законот во октомври.
XS
SM
MD
LG