Достапни линкови

logo-print

Амнестирани 10 илјади затвореници во Таџикистан


Претседателот на Таџикистан, Амомали Рамон денеска го потпиша законот со кој се амнестираат 10 илјади затвореници. Одлуката за амнестирање се поклопува со одбележувањето на 15 годишнината од донесувањто на Уставот на земјата. Со одлуката се амнестираат жените, малолетниците, воените ветерани, и луѓето со психички и ментален хендикеп. Бројот на амнестирани затвореници преставува половина од бројот на затвореници во Таџикистан.
XS
SM
MD
LG