Достапни линкови

logo-print

Ватикан ја критикува одлуката на Европскиот суд за човекови права


Ватикан ја критикуваше вчерашната одлука на Европскиот суд за човекови права, со која се забранува истакнување на распетие во италијанските државни училишта .Европскиот суд смета дека со истакнувањеto на крстовите се крши верската и образовната слобода. Според Ватикан pak ,распетието има голема религиозна вредност во италијанската култура и историја.
XS
SM
MD
LG