Достапни линкови

logo-print

Помилувани 10 илјади затвореници во Таџикистан


Таџикистанскиот парламент ја одобри одлуката на претседателот да амнестира околу 10 илјади затвореници. Со одлуката за помилување се одбележува 15 годишнината од донесувањето на таџикистанскиот Устав. Со одлуката за амнестија, ќе бидат ослободени жени, малолетници , мажи постари од 55 години и воени ветерани. Осудениците кои имаат неколку обвиненија и насилниците нема да бидат помилувани. Со амнестијата се очекува да се намали пренатрупаноста во затворите.
XS
SM
MD
LG