Достапни линкови

logo-print

Протест на професионалните војници


Професионалните војници денеска протестираа пред Владата откако не успеаа да постигнат договор со Министерството за одбрана за барањата поврзани со решавање на нивниот социјален статус. Професионалните војници чекаат да бидат примени од претседателот на државата кој е и Врховен командант и од премерот. Барањата на војниците се продолжување на договорите за работа и по 38 година до исполнување на условите за пензија, распоредување во други државни институции, како и право на остварување на отпремнина во износ од пет просечни плати во случај на престанок на работниот однос.

XS
SM
MD
LG