Достапни линкови

logo-print

ООН членките се за регулирање на трговијата со оружје во светот


Мнозинството земји членки на Обединетите нации гласаа за почеток на преговори за глобална спогодба со која би се регулирала трговијата на оружје во светот за која годишно се трошат милијарди долари. Резолуцијата ја поддржаа некои од главните извознички на оружје: Соединетите држави, Британија, Франција и Германија, но не и Русија и Кина.
XS
SM
MD
LG