Достапни линкови

logo-print

Пад на индустриското производство за 12,4% во однос на лани


Индустриското производство во првите девет месеци од годинава бележи пад од 12,4 проценти во однос на истиот период лани ,покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Намалување има во групата енергија, интермедијарните производи, рударството и преработувачката индустрија. Зголемување, пак, од 6,8 отсто има во групата - снабдување со електрична енергија, гас и вода и кај производството на нетрајни производи за широка потрошувачкаXS
SM
MD
LG