Достапни линкови

logo-print

Евроспките држави под критика на УНХЦР


Агенцијата за бегалци на Обединетите Нации ги критикуваше европските држави дека ги принудуват барателите на азил да се враќаат во региони на Ирак кои се сметаат за небезбедни. Канцеларијата на Високиот комесаријат соопшти дека Британија се обидела да депортира 44 ирачани во Багдад претходно овој месец. 10 мина се согласиле, а другите биле ставени во имиграциски камп. Според УНХЦР барателите на азил од централен Ирак имаат потреба од меѓународна заштита. Шведска и Данска, исто така, превзеле вакви марки. Според агенцијата, оваа година 32.000 луѓе го напуштиле централен Ирак.
XS
SM
MD
LG