Достапни линкови

logo-print

Референдум за премин на Романскиот парламент во еднодомен


Романскиот претседател Трајан Басеску потпишал декрет за организирање на референдум за премин од дводомен во еднодомен Парламент. Референдумот ќе биде спроведен истовремено со преседателсите избори на 22 Ноември. На референдумот граѓаните треба да се изјаснат дали се за тоа парламентото да премине во еднодомен и да се намали бројот на пратениците до најмногу 300 луѓе.Сега во праламентото има 471 пратеник.
XS
SM
MD
LG