Достапни линкови

logo-print

Франција да ги напушти разговорите за нуклерната програма на Иран


Иранскиот министер за надворешни работи изјави дека никогаш нема да се откажат од своето право на нуклерана технологија, но нема да се откажат ни од разговотите со светските сили за нуклераната програма. Министерот изјавил дека Франција не треба да учествува во разговорите за снабдување на нуклерано гориво од Иран и дека разгворите ќе ги продолжат само со САД и Русија. Франција, заедно со САД и Русија, учествува на состаноците кои се одржуваат во нуклеарната агенција на ОН со седиште во Виена.


XS
SM
MD
LG