Достапни линкови

logo-print

Хрватска ги продолжува преговорите со ЕУ


Хрватска утре ги продолжува преговорите со ЕУ, после една година блокада од словенска страна заради граничниот спор што го имаат двете земји. Хрватска на конференцијата за пристапување кон ЕУ, треба да отвори шест и да затвори пет поглавија од претпристапните преговори, со што по утрешната конференција, Хрватска ќе има 28 отворени и 12 затворени поглавија. А во петок Хрватска и Словенија со посредство на ЕУ ќе ги продолжат преговорите за надминување на граничниот спор.


XS
SM
MD
LG