Достапни линкови

logo-print

Откриена вода на Месечината


Научниците што ја истражуваат вселената најдоа, до сега, најсилни докази дека на Месечината има вода. Податоците собрани од три вселенски летала покажуваат дека тенок слој од водни честички ја прекриваат почвата на Месечината. Овие откритија се објавени во магазинот Science.
Постоењето на траги од вода може да овозможи, во иднина, астронаутите да живеат на Месечината подолго време.
XS
SM
MD
LG