Достапни линкови

logo-print

ММФ ке продава злато


Меѓународниот монетарен фонд одобри продажба на ограничен износ на злато за да помогне да се обезбедат кредити на сиромашните земји и за да ги зајакне своите финансии. Извршниот одбор на фондот влера реши да продаде 403,3 метрички тони злато на начин кој нема да ја наруши продажбата на злато на стоковите пазари. Шефот на ММФ, Доминик Штраус-Кан, изјави дека тоа ќе му овозможи на фондот да го засили кредитирањето на сиромашните земји.
XS
SM
MD
LG