Достапни линкови

logo-print

Комитетот за сукцесија на СФРЈ ке заседава во Белград


Во Белград денеска ќе биде одржан состанок на Постојаниот мешовит комитет за сукцесија на имотот на поранешна Југославија.На дневен ред е примената на Договорот за сукцесија, а ќе се разговара и за отворените прашања. Според извори во српската Влада, особено големи несогласување има околу поделбата на архивите.
Државите наследнички на СФРЈ досега постигнаа договор за распределба на над 95 проценти од имотот на поранешната заедничка држава, а се уште се отворени прашањата за девизните заштеди, мешовитите банки, имотот на ЈНА и државните архиви.
XS
SM
MD
LG