Достапни линкови

logo-print

Состанок за пренесување на Избирачкиот список во ДИК


Координативното тело за спроведување на активностите за преземање на Избирачкиот список од Министерството за правда во Државната изборна комисија, денеска ќе одржи состанок на кој треба да донесе Акционен план за пренесување на Избирачкиот список. Државната изборна комисија и Министерството за правда ги имаат усогласено сите детали за преземање на околу 75 лица од подрачните одделенија на Министерството за правда кои вршат работи и задачи поврзани со евиденција на избирачкото право.
XS
SM
MD
LG