Достапни линкови

logo-print

Кина ги заобиколува европските закони преку Јужна Кореја


Европската комисија отвори истрага за избегнувањето на антидампинг мерките за кинескиот челик во ЕУ, објавува денеска европскиот службен гласник.
Истрагата се води за кинеските челични кабли кои се продаваат по цени пониски од приходите што се остваруваат со нивна продажба и затоа за нив се наплаќа такса. Според наводите на основа на кои е отворена истрагата, каблите се испорачуваат преку Јужма Кореја и преку Малезија за да се избегне плаќањето на таксата.

XS
SM
MD
LG