Достапни линкови

logo-print

Кина ја почна најголемата воена вежба на сите времиња


Кина ја започна најголемата тактичка воена вежба, одржана кога и да е. Целта на вежбата е да ги подготви војниците за борба на непознат терен. На вежбата учествуваат 50 илјади војници кои, два месеци, ќе бидат испратени во непознати предели на западниот дел на земјата. Секоја од бригадите ќе биде испратена околу 1200 километри од матичната база.

XS
SM
MD
LG