Достапни линкови

logo-print

Законот за Собранието пред пратениците


Денеска ќе продолжи расправата по Предлог законот за Собранието на Република Македонија во рамки на 65-тата седница.
Со донесувањето на овој закон, како што стои во образложението, се зајакнува контролата на Собранието на Република Македонија врз извршната власт, особено во однос на извршувањето на законите, што како контрола не беше целосно уредена и практикувана од страна на Собранието.
XS
SM
MD
LG