Достапни линкови

logo-print

Македонија се задолжи кај Светската Банка за општински проекти


Македонија доби заем во износ од речиси 19 милиони евра од Светската Банка за финансирање на проекти на општините во втората фаза на децентрализација. Целта на проектите кои ќе се реализираат со заемот е подобрување на перформансите на општината, квалитетот на комуналните и другите општински услуги, како и развој и зајакнување на општински надлежности и функции, соопшти Министерството за финансии.

XS
SM
MD
LG