Достапни линкови

logo-print

САД против интернет филтрите во кинеските компјутери


Соединетите Американски Држави испратија апел до Кина да се откаже од вградување на интернет филтри во компјутерите кои се продаваат во земјата. Во писмо до кинеските власти, американските стопанственици предупредуваат дека одлуката за вградување на посебен софтвер за филтрирање на интернет страници е спротивна на правилата за слободна светска трговија. Кинеските власти планираат да вградат посебен софтвер во персоналните компјутери кој на корисниците ќе им го блокира пристапот до „штетни“ интернет страници.
XS
SM
MD
LG