Достапни линкови

logo-print

Први аукции на државни записи со девизна клаузула


Македонското Министерство за финансии денеска на пазарот на државни хартии од вредност ќе понуди државни записи со девизна клаузула. Со новиот финансиски инструмент, како што најави Министерството , преку првите аукции ќе бидат пуштени тримесечни и 12-месечни државни записи. На аукцијата на тримесечните записи ќе бидат понудени 650 милиони денари со каматна стапка од 5,25 проценти а на аукцијата на 12-месечните записи ќе се понуди износ од 350 милиони денари со каматна стапка од 7 проценти.
XS
SM
MD
LG