Достапни линкови

logo-print

Македонија ќе издава хартии од вредност со девизна клаузула


Државни хартии од вредност со девизна клаузула е новиот финансиски инструмент што Македонското Министерство за финансии го воведува на пазарот на државни хартии од вредност. Првите аукции ќе се одржат на 16 јуни при што ќе се понудат тримесечни и 12-месечни државни записи. Целта на воведувањето на овој финансиски инструмент, како што соопштува Министерството, е поттикнување на натамошниот развој на финансиските пазари во Македонија
XS
SM
MD
LG