Достапни линкови

logo-print

Состанок на министри за одбрана во седиштето на НАТО во Брисел


Министерот за одбрана на Македонија Зоран Коњановски ќе престојува во дводневна работна посета на седиштето на НАТО во Брисел, каде што ќе учествува на состанок на министрите за одбрана во Евроатлантскиот партнерски совет и на состанокот на Североатланскиот совет со земјите контрибутори во мисијата ИСАФ во Авганистан. За време на посетата, министерот Коњановски ќе има билатерални средби со неговите колеги од Словачка, Чешка и Литванија, за јакнење на соработката и довербата во рамките на операциите на Алијансата, но и за натамошно продлабочување на воспоставените билатерални релации во делот на одбраната
XS
SM
MD
LG