Достапни линкови

logo-print

Во Белград состанок на началниците на ГШ на земјите од Балканот


На денешната конференција на началниците на Генералштабовите на балканските земји што се одржува во Белград министерот за одбрана на Србија Драган Шутановац изјави дека треба да се хармонизираат различните политички гледишта на актуелните ризици и закани за регионот со цел да дојде до негово стабилизирање. Според него, еден од клучните фактори на дестабилизација е нерешеното прашање за статусот на Косово. На конференцијата учествуваат началниците на Генералштабовите на армиите на Македонија, Албанија, Босна, Бугарија, Црна Гора, Грција, Романија и Турција, како и претсваници на НАТО и Европската унија.
XS
SM
MD
LG