Достапни линкови

logo-print

Во Луксембург состанок за либерализација на визите


Потпретседателот на Европската Комисија Жак Баро денеска во Луксембург на министрите за правосудтсво и внатрешни работи на Европската Унија ке им го образложи извештајот на Комисијата за напредокот на земјите од Западен Балкан за исполнување на условите за укинување на визите. Членките на ЕУ го добија низвештајот на 18 мај и тој сега е во фаза на проучување. Потпретседателот наЕвропската Комисија Жак Баро изјави дека ке предложи укинување на визите за оние земји од Западен Балкан кои ги исполниле условите.
XS
SM
MD
LG