Достапни линкови

logo-print

Молдавскиот парламент избира нов шеф на државатаВладејачката Кумнистичка партија на Молдавија денеска во парламентот уште еднаш ќе се обиде да го избере својот кандидат за нов шеф на државата. Комунистите имаат 60 пратенички места, едно помалку од потребните за избор на наследникот на сегашниот Владимир Воронин. Доколку парламентот не избере претседател тогаш тој се распуша и се закажуваат нови избори.
XS
SM
MD
LG