Достапни линкови

logo-print

ЕУ има потреба од стручњаци


Членките на ЕУ одобрија нова програма за издавање работни визи за висококвалификувани работници, за да привлечат стручњаци од сите делови на светот. Во програмата наречена „сина карта“ не учествуваат Велика Британија, Ирска и Данска. Со овој потег ЕУ сака да привлече инженери, лекари, информатичари, научни истражувачи и други стручњаци од Индија, Кина и други земји, зашто европското население старее и има недостиг од работна сила.
XS
SM
MD
LG