Достапни линкови

logo-print

Собранието на РМ ќе расправа за безбедноста на сообраќајот


Собранието на Македонија ќе ја продолжи 52. седница. На дневен ред е расправата по Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата. Пратениците во рамките на 52 та седница, вчера едногласно ја констатираа потребата од донесување на Предлог законот за извршување на одлуките на Европскиот суд за човекови права. Со овој закон се уредува постапката за извршување на одлуките на Европскиот суд за човекови права.
XS
SM
MD
LG