Достапни линкови

logo-print

Одложен штрајкот на контролорите на летање


Штрајкот на контролoрите на летање, најавен за денеска, сепак нема да се одржи и авиосообраќајот ќе се одвива во согласност со претходно утврдениот ред на летање, соопшти Агенцијата за цивилно воздухопловство. Министерството за финансии донесе решение со кое ја уважи жалбата на Агенцијата, против решението на Управата за јавни приходи, за наплата на повраток на ДДВ и предметот го врати на повторна постапка. Со ваквото решение на Министерството, се исполнува и основниот услов на вработените во Контролата на летање.
XS
SM
MD
LG