Достапни линкови

logo-print

Турција го повикала на консултации својот амбасадор во Канада


Турција го повикала на консултации својот амбасадор во Торонто, во знак на протест поради тоа што канадски владини претставници, учествувале на оддбележувањето на петтата годишнина од канадското признавање на масакрот врз ерменците за време на Отоманската Империја како ,,геноцид“. Турција остро се спротивставува на признавањето како ,,геноцид“, убиството на повеќе од еден милион ерменци за време на Отоманската Империја.
XS
SM
MD
LG