Достапни линкови

logo-print

Електронско тргување на Ирачката берза


Ирачката берза воведе електронско тргување како дел од напорите за помош на лошата економска ситуација. Како што изјави шефот на ирачката берза Абдул ал Саади, воведувањето на електронско тргување ќе се одвива многу полесно и побрзо, а воедно е со цел зголемување на локалните и странски инвестирања. Ирачката берза дожива рекорд во 2008-та година, откако повеќе години беше ,,падната“ во целосна заборавеност.
XS
SM
MD
LG