Достапни линкови

logo-print

Чешкиот премиер против специјален фонд за источна Европа


Чешкиот премиер Мирек Тополанек чија земја претседава со Европската Унија се спротивстави на можноста од овозможуавње специјална помош за источна Европа како што побара неговиот унгарски колега Гуршани. Топаланек изјави дека не мисли оти источна Европа е специјален регион и дека не треба да се издвојуваат неколку земји во рамки на Европската Унија. Тој поддржува помош на Европската Унија за сите земји но не посебно за источна Европа.
XS
SM
MD
LG