Достапни линкови

logo-print

Унгарскиот премиер бара специјален фонд на ЕУ за источна Европа


Унгарскиот премиер Ференц Гуршани побара да биде формиран специјален фонд на Европската Унија во вредност од 241 милјарди долари наменети за помош на источно европските финансиски пазари. Тој ова го кажа додека лидерите на Европскаат Унија на денешниот неформален самит во Брисел утврдуваат активности за да ги зашитат најпогодените земји од глобалната економска криза. Гуршани предупреди за можноста од создавање нова економска железна завеса и оцени дека источно европските земји се најпогодени од кризата.
XS
SM
MD
LG